Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013 08:32

Καλλιεργητές ενημερώθηκαν για το ιπποφαές

Καλλιεργητές ενημερώθηκαν για το ιπποφαές

Ενημερωτική εκδήλωση για το ιπποφαές, την καλλιέργειά του και τη διάθεσή του στην αγορά διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα το «Ιπποφαές Θεσσαλίας». Για τον συγκεκριμένο φορέα μίλησε στο larissanet.grο γεωπόνος κ. Κώστας Κόκκινος, ο οποίος είναι και γενικός υπεύθυνος Γεωπονικής Υποστήριξης του «Ιπποφαές Θεσσαλίας». Στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «το “Ιπποφαές Θεσσαλίας” είναι μια ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος τα τελευταία δύο χρόνια. Στην ομάδα μετέχουν καλλιεργητές, οι οποίοι μέσα από την σύμπραξη αυξάνουν την διαπραγματευτική τους ικανότητα κατά την πώληση του προϊόντος».

Εκδήλωση Ιπποφαές Θεσσαλίας

Σε ότι αφορά το ιπποφαές είναι θάμνος, ο οποίος και ανήκει στα «superfoods» λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, «έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, κορυφαίες αντιοξειδωτικές δράσεις, ενώ είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία». Το ιπποφαές καταναλώνεται φρέσκο, ως χυμός, ως λάδι, ενώ τα φύλλα του γίνονται αφέψημα.

Εκδήλωση Ιπποφαές Θεσσαλίας 1

Το «Ιπποφαές Θεσσαλίας» έχει εκπροσώπους στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες. Παράλληλα, υπάρχει το Τμήμα Marketing, το οποίο συμβάλλει στην πώληση της παραγωγής. Αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο του «Ιπποφαές Θεσσαλίας» καλλιεργούνται 320 στρέμματα, εκ των οποίων το 80% βρίσκεται στη Θεσσαλία. Στο νομό Λάρισας οι καλλιέργειες του προϊόντος βρίσκονται στον Δήμο Κιλελέρ.

- See more at: http://www.larissanet.gr/2013/07/11/kalliergites-enimerothikan-gia-to-ippofaes/#sthash.zlS9wxr3.dpuf

Read 2155 times

Copyright © 2013 Hippophae.net